"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Προς αυτούς που δεν έχουν, τουλάχιστον, «πρόβλημα ακοής»



Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω…

 Η ΔΗΜΑΡ δημιουργήθηκε από άτομα που είχαν σαν κοινό σημείο πολιτικής αναφοράς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Άτομα που είχαν διαφορετικές αφετηρίες προσήλθαν, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν παντοιοτρόπως στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Ίσως κάποιοι να έβλεπαν το εγχείρημα σαν μια προσωρινή στάση, ίσως να μην τους ικανοποιούσε και να μην τους ικανοποιεί η εξέλιξή του.
Υπάρχουν όμως και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ακόμα στην αναγκαιότητα ύπαρξης του «κόμματος της ευθύνης» της αριστεράς, το οποίο απέδειξε ότι είναι και παλεύει να είναι,  την ΔΗΜΑΡ.

Οι πόρτες της ήταν και είναι ανοικτές για αυτούς που συμφωνούν με το πρόγραμμα και τις διακηρύξεις της.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος Φώτης Κουβέλης «... Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται την πολιτική και κοινωνική της παρουσία, επιδιώκοντας την ευρύτερη κατά το δυνατόν έκφραση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά...» Συνέντευξη στον Τ. Παππά, εφημεριδα ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 15/12/2012 . http://ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=6907

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί «τόση φασαρία»… περί  του Φόρουμ της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας κλπ…και της λεγόμενης «διεύρυνσης».

Δεν αφορά τους Δημαρίτες…αυτούς που θέλουν να είναι στη ΔΗΜΑΡ…
Ίσως να αφορά κάποιους άλλους…έχουν το δικαίωμα…δημοκρατία έχουμε…
Όμως έχουμε και εμείς οι Δημαρίτες όχι μόνον το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να υπερασπισθούμε αυτό στο οποίο πιστεύουμε…

Κόμμα έχουμε…την ΔΗΜΑΡ…το φτιάξαμε και θα παλέψουμε να ανδρωθεί…
Ένα μέρος της κοινωνίας φαίνεται ότι ακόμα θέλει να επενδύσει τις προσδοκίες και τα όνειρά της στη ΔΗΜΑΡ…
  
Οραματικές συλλήψεις και σχεδιασμούς έχει δικαίωμα να κάνει ο καθένας…
Αυτές όμως συγκρούονται και με την πραγματικότητα…και με τα δεδομένα…

Ξαναλέμε λοιπόν και ας το ακούσουν αυτοί που δεν έχουν τουλάχιστον «πρόβλημα ακοής»:  Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται την πολιτική και κοινωνική της παρουσία, επιδιώκοντας την ευρύτερη κατά το δυνατόν έκφραση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά...

Αυτά τα λίγα προς κάθε ενδιαφερόμενο…

21/12/2012
Παναγιώτης Κουτσοπίνης