"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Επί τη αναλήψει καθηκόντων Διοικητού των διασυνδεόμενων ΓΝ Λαμίας-ΓΝ Καρπενησίου- ΓΝ ΆμφισσαςΥπό τις παρούσες συνθήκες η θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας  και των διασυνδεομένων Γ.Ν. Άμφισσας και Καρπενησίου είναι μία μεγάλη πρόκληση.
Με τιμά η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Θα χρειασθώ όχι μόνον τις ευχές αλλά και την ενεργό συμπαράσταση των θεσμικών παραγόντων και των πολιτών που ενδιαφέρονται για την καλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου.

Ας συνεισφέρουμε όλοι να γίνει το νοσοκομείο Λαμίας και τα διασυνδεδεμένα Άμφισσας και Καρπενησίου «τιμή και καμάρι» για τους εργαζόμενους σε αυτά, για όλους τους κατοίκους της  ευρύτερης περιοχής αλλά και επίκουρος παράγοντας ανάπτυξης για την περιοχή.

Θα ήθελα να ζητήσω από τους άμεσα αλλά και τους έμμεσα εμπλεκόμενους στη λειτουργία των νοσοκομείων Λαμίας, Άμφισσας και Καρπενησίου, να συνδράμουν στις απαιτούμενες βελτιώσεις και αλλαγές, οι οποίες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας των νοσοκομείων με στόχο την αναβάθμισή τους σε σύγχρονο ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Είναι απαίτηση της κοινωνίας της Κεντρικής Ελλάδας, των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν με τους φόρους που πληρώνουν, να έχουμε σύγχρονες υπηρεσίες δημόσιας υγείας με ποιότητα και οικονομική αποτελεσματικότητα.

Είναι καθήκον όλων των εργαζομένων και των εμπλεκομένων στη λειτουργία των νοσοκομείων να συνεισφέρουν, δίνοντας τον καλλίτερο εαυτό, για την ανάταξη και ανάπτυξη των υπηρεσιών των νοσοκομείων.

 Η εύρυθμη, αποτελεσματική και ποιοτική  λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων μας και  με επίκεντρο τον άνθρωπο είναι το πρόσταγμα.

Υπάρχουμε για τον άνθρωπο, στον οποίο οφείλουμε να είμαστε οι αρωγοί και φροντιστές στα θέματα υγείας και πρόνοιας που αντιμετωπίζει, με ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών από το υγειονομικό προσωπικό και τους υπόλοιπους φορείς.

Υπάρχουμε για  τους πολίτες και οφείλουμε, από οποιαδήποτε λειτουργική θέση και αν βρισκόμαστε, να συνεισφέρουμε για την υγεία τους και να προσφέρουμε μια ποιοτική περίθαλψη.

Η ποιοτική περίθαλψη παραμένει να είναι η περίθαλψη η οποία παρέχεται σε ένα συγκεκριμένο ασθενή, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου μοντέλου διαχείρισης της ποιότητας περίθαλψης για το καλό αποτέλεσμα με τις πρέπουσες διεργασίες και με τις σωστές διαδικασίες.
Με επικεφαλή ένα έμπειρο και υπομονετικό συντονιστή διευθυντή ιατρό, επιστημονικά ενήμερους και επαρκείς ιατρούς, διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα,  μια εκπαιδευμένη σε σύγχρονες μεθόδους νοσηλείας νοσηλευτική ομάδα και ένα πρόθυμο προσωπικό υποστήριξης, γνώστη του αντικειμένου του και των ειδικών συνθηκών του νοσοκομείου, με εγχειρίδια και οδηγίες λειτουργίας, κάθε κλινική του νοσοκομείου μπορεί να προσφέρει ποιοτική περίθαλψη υψηλού επιπέδου.

Είναι σαφές  ότι προϋπόθεση για να υπηρετηθεί η υγεία στην έννοια του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινωνικού αγαθού και εντός του πλαισίου της δημόσιας υγείας και του δημοσίου νοσοκομείου, οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι να μην επηρεάζονται από οικονομικά ή άλλα κίνητρα για να κάνουν αυτό, το οποίο είναι δεοντολογικά και επαγγελματικά αποδεκτό. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.  Όλοι είναι δεσμευμένοι να μεριμνούν για τις ανάγκες του κάθε συγκεκριμένου ασθενούς, με αποκλειστικό γνώμονα και μόνο τον άνθρωπο-ασθενή. 
  
Προσωπικά στοχεύω σε ένα νοσοκομείο, το οποίο θα χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, με αξιοπρέπεια για τον πάσχοντα και για τον ιατρό και για οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενό του, κατ΄αρχάς και κύρια με ανθρωπισμό, να βλέπει ολιστικά τον άνθρωπο, την ψυχή-άνθρωπο που περνά την είσοδο του νοσοκομείου και βέβαια ένα νοσοκομείο που θα χρησιμοποιεί όλες τις μοντέρνες μεθόδους διοίκησης.  
 
Δεσμεύομαι να υπηρετήσω από την θέση του Διοικητή την πραγμάτωση των στόχων που προανέφερα για την μεγέθυνση του βαθμού ικανοποίησης και εμπιστοσύνης των χρηστών υπηρεσιών υγείας της περιοχής από τα δημόσια νοσοκομεία μας, τα οποία έχω την τιμή να μου εμπιστευτεί η Πολιτεία την Διοίκηση.

Τέλος, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες και η πατρίδα μας,  θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και προσωπικές επιτυχίες.
Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε την κρίση και θα τα καταφέρουμε.

Καλή χρονιά.
31/12/12
Παναγιώτης Κουτσοπίνης