"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εν όψει της Κ.Ε, προϋποθέσεις για την ολική επαναφορά της ΔΗΜ.ΑΡ.



Αν το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς λειτουργήσει δημοκρατικά και αξιοκρατικά,
1) Σύμφωνα με τις αποφάσεις του συνεδρίου , χωρίς "κονκλάβια" και "υποταγή" στα κελεύσματα του "αρχηγού" ή των "αρχηγίσκων"
2) Η Κ.Ε. παίξει τον καθοδηγητικό της ρόλο σύμφωνα με το καταστατικό και τις αποφάσεις του 3ου  και τα μέλη της Κ.Ε. να πάρουν την ευθύνη της αυθύπαρκτης υπόστασης και του θεσμικού ρόλου ως μέρος της συλλογικότητας που καλείται να υπηρετήσει χωρίς "δεύτερες σκέψεις" την αυτονομία και την αυτοτέλεια της ΔΗΜ.ΑΡ.
3) Η Ε.Ε. γίνει εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της Κ.Ε.
4) Χρησιμοποιηθεί λειτουργικά και επικοινωνιακά κάθε μέσο που προσφέρεται για την συλλογική προσπάθεια επαναφοράς της ΔΗΜ.ΑΡ. στην πολιτική επικαιρότητα και προ πάντων στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας και φερεγγυότητάς της στην συνείδηση των μελών και των στελεχών της αλλά πρωτίστως των πολιτών  και της ελληνικής κοινωνίας.
5) Ο πρόεδρος και τα «επικοινωνιακά» στελέχη με σαφήνεια, απολυτότητα και σταθερότητα προβάλουν την πολιτική που αποφάσισε το 3ο συνέδριο και αποφασίζει η Κ.Ε. χωρίς προσωπικές προβολές και ενδοιασμούς. Η πολιτική συγκυρία και η προεκλογική περίοδος που ήδη άρχισε δεν αφήνουν περιθώρια προσωπικών πολιτικών και διαφοροποιήσεων εκτός των συλλογικών οργάνων και του εσωκομματικού διαλόγου.

Αν όλα τα παραπάνω υλοποιηθούν, και με δεδομένο ότι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ακόμη δεν έχει «παγιώσει»  σταθερή κομματική προτίμηση,  η Δημοκρατική Αριστερά είμαι βέβαιος ‘ότι,  όχι μόνον μπορεί να εξασφαλίσει το 3% για την είσοδό της στην Βουλή αλλά θα μπορέσει να παίξει το σημαντικό ρόλο της υπεύθυνης και φερέγγυας δύναμης  στην κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η πρώτη συνεδρίαση της εκλεγμένης από το 3ο συνέδριο Κ.Ε. καλείται να σηματοδοτήσει, με ωριμότητα και απόλυτη σαφήνεια στις επιλογές των προσώπων που θα εκλεγούν στην Ε.Ε., την απόφασή της να υπερασπιστεί τις καταστατικές αρχές, την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τις αποφάσεις του συνεδρίου.

Για την ολική επαναφορά της ΔΗΜ.ΑΡ  απαιτείται η  ανανέωση της Ε.Ε. σε πρόσωπα και λειτουργία.

Οι «επαγγελματίες της πολιτικής /κατ΄ επάγγελμα πολιτικοί ηγέτες»  ας δουν τα αποτελέσματα της «ηγετικής τους» συμμετοχής στην Ε.Ε. και ας πράξουν το δέον.

Οι πολίτες, τα μέλη και τα στελέχη αναμένουν και παρατηρούν.
16/10/2014
Παναγιώτης Κουτσοπίνης
Μέλος της Κ.Ε.