"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Για την αποκατάσταση της αλήθειας


ΔΗΛΩΣΗ

Σε δημοσιεύματα, φέρομαι ότι είμαι μεταξύ αυτών «που καταψήφισαν την κυβερνητική συμμετοχή» (ΑΥΓΗ, Παπαγιάννης Κώστας, 21/6/12) και  «για παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση» (http://www.inews.gr/253  &  http://www.matrix24.gr/2012/06/#more-83133) , κ.λ.π.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι:

α) δεν είμαι μέλος της Κ.Ε. και δεν συμμετείχα στην ψηφοφορία.
β) παρακολούθησα την συνεδρίαση της Κ.Ε. ως όφειλα,  με την ιδιότητα του υποψήφιου του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές και του μέλους της γραμματείας της Π.Ε. της Β΄ Αθήνας.
γ) δεν τοποθετήθηκα ως ομιλητής επί του θέματος και της εισηγήσεως.

Είναι προφανές και πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι, η «πληροφορία» προς τα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ανυπόστατη και χαλκευμένη.

Είναι θλιβερό ότι η ιστορική ΑΥΓΗ αναπαράγει «ειδήσεις» χωρίς να τηρεί την δημοσιογραφική δεοντολογία ελέγχου και διασταύρωσης των πληροφοριών της.

Δυστυχώς συγκεκριμένο «περιβάλλον» , πηγών πληροφόρησης και επικοινωνίας, χρησιμοποιεί την θέση του και τις προσβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο για την προώθηση συγκεκριμένων θέσεων και προσώπων, αλλά και δεν διστάζει στην μεθοδευμένη προσπάθεια συνειδητής απαξίωσης και σπίλωσης στελεχών του κόμματος.

Ζητώ από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κόμματος, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να περιφρουρήσουν την δημοκρατική και ομαλή λειτουργία του κόμματος και να προστατέψουν τα μέλη του κόμματος από «συντροφικά μαχαιρώματα».

Τέλος,  σε ότι αφορά την πολιτική μου τοποθέτηση  επί του θέματος της συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, αυτή θα εκφραστεί στα αρμόδια όργανα και σε αρθρογραφία.

22/6/2012
Παναγιώτης Κουτσοπίνης