"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ας παρακάμψει η Εθνική Αντιπροσωπεία τους «τσέλιγκες» των κομμάτων και ας δώσει λύση !!!


Το έλλειμμα  δημοκρατίας και συνταγματικότητας στον τόπο μας που αναδείχθηκε πολύπλευρα και πολύμορφα σε όλες του τις διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, έχει την ρίζα του στο έλλειμμα δημοκρατίας στα κόμματα.
Αναφέρομαι πρωτίστως στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να απαλλάσσονται και τα άλλα, που το παρουσιάζουν σε ίσως μικρότερη έκταση και είναι λιγότερο οφθαλμοφανές.

Η όποια λαϊκή εντολή στις εκλογές, και η οποία εκφράζεται με την εκλογή των 300 βουλευτών, δεν έχει την δυνατότητα αποτελεσματικής πραγμάτωσης της σύνθεσης ή ακόμη και της αναμέτρησης των αντίθετων και αντίρροπων επιθυμιών του εκλογικού σώματος.

Το αρχηγικοκεντρικό μοντέλο που κυριαρχεί στην πλειοψηφία των κομμάτων και μια ιδιότυπη τυπολατρική προσήλωση στο Σύνταγμα μιας άλλης εποχής,  καταστούν τους εκπροσώπους του λαού αδρανείς ακόλουθους αρχηγών, οι οποίοι  προφανώς δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα, την εθνική συνείδηση και ίσως και το ταλέντο πολιτικής ανάλυσης και μετάφρασης της ψήφου του κυρίαρχου λαού, παραμένοντες εγκλωβισμένοι στην προσπάθεια κομματικής επιβίωσης.

Οι βουλευτές όλων των κομμάτων οφείλουν να απεγκλωβισθούν από την θεωρεία «της στάνης και του κοπαδιού» και την υποταγή στον «τσέλιγκα-βοσκό», και να ενεργήσουν ως εκπρόσωποι του εκλογικού σώματος που τους έστειλε στην Βουλή.
Είναι θλιβερή η εικόνα βουλευτού - πρώην υπουργού που, ανοικτά χωρίς την παραμικρή αιδώ, εκφράζοντας την απόλυτη υποταγή του στην άποψη του αρχηγού, εκστομίζει και επαναλαμβάνει τη φράση: « …αυτά που πιστεύω και υποστηρίζω εδώ είναι υπό την αίρεση αυτών που θα πει ο αρχηγός αύριο το απόγευμα…» δίνοντας την εικόνα «αμοιβαδοποιημένου ασπόνδηλου».

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού οφείλουν να παρακάμψουν τις όποιες αναστολές, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της χώρας και να ζητήσουν την άμεση σύγκλιση της Βουλής.
Η Εθνική Αντιπροσωπεία να μιλήσει, να βουλευθεί και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της.
Οι «τσέλιγκες» των τεσσάρων «μεγάλων κομμάτων» πού είναι πάνω από το 10%, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες,  και που συγκεντρώνουν το 59,41%, και 234 βουλευτές,  δεν κατόρθωσαν να δώσουν κυβερνητική λύση. Τους απομένει να πράξουν το τελευταίο που τους έχει απομείνει.
Να βρουν τον τρόπο να μιλήσει η Βουλή!

Η πολιτική ανεπάρκεια «κομματικών ηγετών», η μικρόνοια και η προσπάθεια για προσωπική πολιτική επιβίωση μερικών ή ο βοναπαρτισμός άλλων, δεν πρέπει  να κρατά την Βουλή φιμωμένη ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές με αναμενόμενο το παραπλήσιο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κίνδυνος εθνικού διχασμού είναι πλέον ορατός και οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις βρίσκονται προ των πυλών.
14-5-2012
Παναγιώτης Κουτσοπίνης