"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


 

Σύμφωνα με σαφή συνταγματική επιταγή, (άρθρο 16 παράγραφος 9) «Ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους…. Το κράτος επιχορηγεί και ελέγχει τις ενώσεις των αθλητικών σωματείων κάθε είδους όπως νόμος ορίζει.»
Η σημερινή κυβέρνηση μη σεβόμενη τη συνταγματική επιταγή και τους θεσμούς φρόντισε να καταργήσει κάθε είδους επιχορήγηση σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία από τη Γενική Γραμματεία.
Η κυβέρνηση στα λόγια καταδικάζει τη σήψη της βιτρίνας του αθλητισμού, δηλαδή τον επαγγελματικό αθλητισμό. Η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η ρεμούλα από νονούς της νύχτας και κάθε εγκληματικό στοιχείο συνεχίζεται. Με τα μέτρα που παίρνει και βάζοντας στο περιθώριο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οδηγεί ακόμα και τα υπάρχοντα ερασιτεχνικά σωματεία στην οριστική τους διάλυση.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός απαιτείται να έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Να απευθύνεται στους πολίτες και να στηρίζεται ταυτόχρονα από αυτούς αλλά και από την πολιτεία. Αυτό σημαίνει σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συνεχίσει να είναι κρατικοδίαιτος. Το προσφερόμενο αθλητικό έργο πρέπει να στηρίζεται στην αρχή της μερικής ανταποδοτικότητας, με βάση κοινωνικά κριτήρια. Να μην χρησιμοποιείται για εξυπηρέτηση εκλογικής πελατείας ή επιχειρηματικών συμφερόντων διαφόρων παραγόντων.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σαν δημόσιο αγαθό κοινωνικής προσφοράς και αναπόσπαστου τμήματος του πολιτισμού.
Η Δημοκρατική Αριστερά θέλοντας να ενισχύσει αλλά και να ωθήσει κάθε ενεργό πολίτη στα δρώμενα των ερασιτεχνικών σωματείων της Αθήνας, συμμετέχει και στηρίζει τη προσπάθεια του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης (ΓΣΗ) που στεγάζει 17 τμήματα και περίπου 3000 νέους αθλητές που βρίσκονται σήμερα σε δυσχερέστατη θέση να συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά και κάθε άλλο ερασιτεχνικό σωματείο σε κάθε Δήμο της Αθήνας.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη συναυλία που διοργανώνει την Δευτέρα 19/9/11 με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα για την οικονομική του ενίσχυση.

Σημειωτέον ότι η συναυλία αυτή είναι σχεδόν η μοναδική εκδήλωση που γίνεται στο Θέατρο Βράχων,
γιατί φέτος δεν διοργανώνονται ούτε το Φεστιβάλ Βύρωνα ούτε το Φεστιβάλ Υμηττού. Το Θέατρο Βράχων σχεδόν 30 χρόνια προσέφερε πολιτιστικό έργο και σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια εμπορική επιχείρηση του Δήμου.
Καλούμε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς των Δήμων της Αθήνας και τους
ενεργούς πολίτες να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια και θα μας βρουν δίπλα τους σε κάθε τέτοια κίνηση και πρωτοβουλία.
·  Ενισχύουμε τον υγιή ερασιτεχνικό αθλητισμό, σε όλους τους Δήμους της Αθήνας.
·  Καλούμε τους ενεργούς πολίτες να βοηθήσουν στη προσπάθεια εξυγίανσης και ανοίγματος στη κοινωνία όλων των ερασιτεχνικών σωματείων.
·  Τα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλους τους Δήμους να απαιτήσουν δίκαιη μεταχείριση στα πλαίσια του προσφερόμενου ανταποδοτικού κοινωνικού οφέλους.
·  Η Δημοκρατική Αριστερά θα στηρίξει ενεργά όλη αυτή τη προσπάθεια, σεβόμενη την αυτονομία των φορέων του αθλητισμού.

Δημοκρατική Αριστερά Β’ Αθήνας