"Δεν υπάρχουν ιδέες -υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες- κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει"

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Με το μέτωπο ψηλά και τα χέρια καθαρά !!!



Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Κ.Ε. στο συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ. δείχνει ποια είναι η πραγματικότητα του σήμερα στην χώρα. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν μια πολύ θετική και ελπιδοφόρα έκπληξη, η οποία δυστυχώς δεν ήρθε.

Ακόμα και στο καλλίτερο κομμάτι της πολιτικής κομματικής ζωής, στη ΔΗΜ.ΑΡ.,  που όλοι μαζί δημιουργήσαμε και στηρίξαμε, φαίνεται ότι κυριαρχεί η παθογένεια της ελληνικής πολιτικής, αυτή που έχει διώξει τον κόσμο από την πολιτική.

Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, μια που ηγετική ομάδα και μηχανισμός ήταν εκ των πραγμάτων η κληρονομιά από τον ΣΥΝ.

Είναι πολύ ανθρώπινο, το κάθε άτομο που έχει αναπτυχθεί σε ένα χώρο να αποκτά διάφορα χαρακτηριστικά, νοοτροπίες, μεθοδολογίες  και συμπεριφορές του χώρου. Υπάρχουν οι λίγες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν όπως πάντα τον κανόνα.

Οι λίστες των λιστάρχων( με το ι ιώτα εκ της λέξεως), και υπάρχουν αδιάψευστα τεκμήρια για την ύπαρξή τους,  είναι οφθαλμοφανές και εκ του αποτελέσματος  ότι ήταν αποτελεσματικές.

Αλλά την «δουλειά», αποδεικνύεται ότι, δεν την έκαναν και τόσο καλά...
Μια βαθύτερη ανάλυση του αποτελέσματος της σταυροδοσίας το αποκαλύπτει αυτό…και τους αποκαλύπτει. Επομένως την «δουλειά» δεν την έκαναν και τόσο καλά. Η πρεμούρα και ο φόβος «μην τυχόν και κόψει η σούπα» τους οδήγησε σε αποτυχία στον τομέα της συγκάλυψης και στην αυτοαποκάλυψη του «γνωστού κομμουνιστικοσυνδικαλιστικού παιχνιδιού» δια μέσου του αποτελέσματος.

Και φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει στην ουσία, πρωτίστως  το μέλλον της ΔΗΜ.ΑΡ ως συλλογικότητα και ηγεμονικός πολιτικός χώρος . Πχ Ο Γ. Π., ο δημιουργός και λειτουργός της ιστοσελίδας, η οποία είναι σημαντικός παράγοντας επικοινωνίας του κόμματος, έμεινε εκτός Κεντρικής Επιτροπής. ( Ο Γ.Π. δεν ανήκει στην Ανανεωτική Πτέρυγα και δεν ήταν μέσα στο μηχανισμό της κληρονομιάς από τον ΣΥΝ)

Αυτό και αν σηματοδοτεί το τι παίζεται στα παρασκήνια της παράστασης! 

Φαίνεται ότι για μερικούς αρκεί να έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο και τα απορρέοντα οφέλη, στον κομματικό μικρόκοσμο ενός πολιτικού οργανισμού, ενός  κόμματος και ας μείνει το κόμμα « ο μαϊντανός της πολιτικής».
Φαίνεται ότι οι «λίσταρχοι», το ι με ιώτα,  πιστεύουν ότι αυτοί, οι οποίοι είναι της αριστεράς της ανιδιοτελούς προσφοράς, των αξιών, και της θυσίας  και όχι του νεοελληνικού αριβισμού και του προσωπικού βολέματος είναι μακάκες … και δεν καταλαβαίνουν.

Πλανιόνται όμως οι φίλοι λίσταρχοι, με το ι ιώτα, πλάνη μεγάλη!

Θα μου πεις αν ήξεραν να κάνουν την δουλειά τους καλά, ε,  τότε δεν θα ήταν η πορεία των προηγουμένων εγχειρημάτων, στα οποία έλαβαν μέρος σαν ηγετικά στελέχη, αυτή που ήταν, και ίσως και η πορεία της  μεταπολιτευτικής αριστεράς διαφορετική.

Και δεν ήταν μόνο οι λίστες! Υπήρξε και η γνωστή μακιαβελικογκεμπελική μεθοδολογία του αρνητικού επηρεασμού των συνέδρων στα γνωστά πηγαδάκια για τα άτομα τα οποία  δεν είναι μέλη της γνωστής παρέας.

Η επικράτηση του «μηχανισμού»  άρχισε με τον περιορισμό του αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Το παραμύθι του μικρού ευέλικτου σχήματος. Από τα 161 μέλη της ΠΠΕ στα 111 της ΚΕ. Για να μην υπάρχει δυνατότητα έκφρασης πολλών απόψεων που δεν θα ελέγχονται από τον μηχανισμό, και δεν θα έχουν την πηγή τους σε αυτόν, έτσι ώστε  να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει ο μηχανισμός ήττες όπως αυτές που βίωσε στις ΠΠΕ, πχ το σχέδιο θέσεων.

Συνεχίστηκε ο σχεδιασμός επικράτησης των ημετέρων  και με την σύνθεση του προεδρείου.

Περαιτέρω ο τρόπος αντιμετώπισης- διαχείρισης  των διαφορετικών τοποθετήσεων στις θέσεις και στο καταστατικό.

Ας μην αγγίξουμε το φαινόμενο των επαναληπτικών ψηφοφοριών, όταν δεν βόλευε, δια της ανατάσεως της χειρός, με ταυτότητα συνέδρου αλλά και χωρίς την ταυτότητα…

Αλλά τι να πει κανείς όταν ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να επιβληθούν ορισμένες απόψεις…

Πολλοί κατάλαβαν…και είναι λυπηρό…

Κανένας  δεν αμφισβητεί και δεν μπορεί να αμφισβητήσει, πολύ περισσότερο εγώ, πού και στους ιδίους αναγνώρισα την υπεράνθρωπη προσπάθεια του μηχανισμού να κτιστεί η ΔΗΜ.ΑΡ. και τους ψήφισα για αυτό.

Όμως η μεθόδευση, οι λίστες και η εκτέλεση του συνεδρίου στα κρίσιμα σημεία, ήταν  αυτή που κατά την γνώμη μου δεν έχει  θέση σε ένα κόμμα που διακηρύττει αυτά που διακηρύττει η ΔΗΜ.ΑΡ. και όλοι θέλαμε να πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να είναι αυτό το κόμμα της Άλλης Αριστεράς και το Άλλο Κόμμα της πολιτικής σκηνής.

Αυτό αφορά η τοποθέτησή μου και τίποτε άλλο!!!

Σημασία έχει ποια ποιοτικά στοιχεία υπάρχουν στα άτομα,  τα οποία θα έχουν την κηδεμονία-επιμέλεια του κόμματος, δηλ Κ.Ε. και  την καθημερινή φροντίδα του κόμματος, δηλ. ΕΕ για το μωρό που κυοφορήσαμε 9 μήνες και γεννήσαμε στο συνέδριο. (Αυτό από την παρέμβασή μου στο συνέδριο.)

Κάποιος φίλος μου είπε: «θέλεις και άλλη απόδειξη ότι έκαναν  το δικό τους μαγαζί για τους ευνόητους λόγους και ζητάνε ευκαιριακά νεροκουβαλητές???  Βλέπε Γ.Π., Γ. Π. (στρουθοκάμηλος)  κλπ και κοίταξε πόσους σταυρούς πήραν άτομα καταξιωμένα, με αγώνες και με δυνατότητα ουσιαστικής συνεισφοράς στο χώρο της αριστεράς».

Σε αυτόν  και σε όλους τους άλλους εμείς, φίλοι μου, θα λέμε: «Εμείς  θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αλήθεια, τις ιδέες μας τις απόψεις μας που πιστεύουμε ότι είναι για το καλό της ελληνικής κοινωνίας, την οποία έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας.»

Με το μέτωπο ψηλά και τα χέρια καθαρά!!!
Και δεν «μασάμε»…η ΔΗΜ.ΑΡ. πρέπει όχι μόνο «να πάει μακριά» αλλά «να πάει ηθικά και όχι παλαιοκομμουνιστικά »!
 Αθήνα  4 Απριλίου 2011
Παναγιώτης Κουτσοπίνης